KeskiviikkoDinner

21. lokakuuta 2014

TERVEELLISET SNICKERS-PATUKAT

Nyt kun Le Penthousessa on luovuttu sokerin käytöstä, olemme joutuneet etsimään ja kehittelemään terveellisempiä herkkuja, joita sitten voi syödä kun makeanhimo iskee. Suurin suosikkiraaka-aine on tällä hetkellä maapähkinävoi ja siitä onkin tullut tehtyä yhtä sun toista. Tänään päädyimme kokeilemaan terveellisiä Snickers-patukoita. Resepti on todella helppo, eikä valmistamiseen mene kovin paljon aikaa. Nuo patukat ovat täydellisiä makeanhimoa taltuttamaan! 

Snickers-patukat koostuvat kolmesta eri kerroksesta. Raaka-aineiden määrä riippuu toki hieman muotin koosta, mutta periaatteessa kaikkia aineita on suhteessa sama määrä.  Ensimmäisessä ja kolmannessa kerroksessa kaakao, hunaja ja kookosrasva mitataan kulhoon ja sulatetaan mikrossa 20 sekunnin ajan. Puolet seoksesta kaadetaan haluttuun muottiin ja loput säästetään myöhemmäksi. Toista kerrosta varten mitataan kulhoon maapähkinävoi ja hunaja ja taas sulatetaan mikrossa 20 sekunnin ajan. Tämä seos levitetään muottiin ensimmäisen kerroksen päälle. Tämän jälkeen lisätään vielä loput kaakaoseoksesta maapähkinävoiseoksen päälle. Lopuksi pinnalle voi ripotella vielä pähkinärouhetta. Lopuksi patukat pakastimeen jähmettymään noin tunniksi. Ennen tarjoilua patukat voi vielä leikata haluamansa kokoisiksi ja muotoisiksi.


TERVEELLISET SNICKERS-PATUKAT

1 & 3 Kerros
2 rkl raakakaakaota
2 rkl hunajaa
2 rkl kookosöljyä

2 Kerros
2 rkl maapähkinävoita (sokeriton)
2 rkl hunajaa







4 kommenttia:

  1. Onpa kivoja ja helppoja DIY juttuja! Täytyy kokeilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsit! Ei muuta kun testailemaan ;)

      Poista
  2. Ihanaa kun olette oman blogin aloittaneet. Kovasti ollaan tulossa teidän kotia katsomaan ja nyt vaan entistä enemmän vahvistuu, että tullaan kyllä ruoka aikana, Onhan lautasia useampia? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti tuutte kyllä visiitille :) Lautasia kyllä riittää ja jos loppuu kesken niin haetaan naapurilta lainaan!

      - E&I -

      Poista