KeskiviikkoDinner

24. lokakuuta 2014

RAAKA PORKKANAKAKKU

Nyt kyllä huomaa, että talvi tekee tuloaan, on nimittäin ollut sen verran kylmä viime päivinä! Lääkkeenä kylmyyteen ja alkavaan kaamosmasennukseen on tässä taloudessa illat pyhitetty viltin alla loikoilulle ja teen lipittämiselle. Eilen iltateen kaveriksi kaivattiin kuitenkin jotain pientä purtavaa.

Le Penthousessa on jo jonkin aikaa odotettu hyvää tilaisuutta kokeilla raakakakun tekemistä, joten nyt siihen tarjoutui oiva tilaisuus! Netti on täynnä herkullisia raakakakkureseptejä, mutta tällä kertaa päädyimme valitsemaan mahdollisimman helpon reseptin. Resepti löytyi My darling veganin-blogista. Lopputulos oli ainakin meidän mielestä tosi hyvä, melkein jopa parempi kuin perinteinen "kypsä" porkkanakakku :) 


RAAKA PORKKANAKAKKU

Porkkanakakku
3-4 isoa porkkanaa raastettuna
3 dl luomu saksanpähkinöitä
3 dl taateleita
1,5 dl kookoshiutaleita
3/4 tl kanelia
1/2 tl muskottipähkinää
ripaus suolaa

Kuorrute
3 dl cashewpähkinöitä (yön yli liotettuja)
3/4 dl vettä
3 rkl agavesiirappia
1 tl vaniljaa (vaniljatanko)
puolikkaan sitruunan mehu
ripaus suolaa
1 dl kookosöljyä sulatettuna

Porkkanakakku: Saksanpähkinät ja taatelit murskataan blenderissä hienoksi. Joukkoon lisätään kookoshiutaleet, mausteet ja suola. Lopuksi lisätään raastetut porkkanat ja seos sekoitetaan tasaiseksi. Pohja levitetään kelmulla vuorattuun vuokaan ja laitetaan jääkaappiin odottamaan.

Kuorrute: Cashewpähkinät, vesi, agavesiirappi, vanilja, suola ja sitruunamehu sekoitetaan blenderissä. Valmis seos on rakenteeltaan samettisen pehmeää, joten ihanteellisen rakenteen saamiseen voi mennä blenderin tehosta riippuen n. 10 minuuttia. Lopuksi seokseen lisätään vielä sulatettu kookosöljy. Kuorrute levitetään porkkanakakun päälle ja annetaa olla pakkasessa n. 2 tuntia. Kakku kannataa nostaa pakkasesta jääkaappiin viimeistään puoli tuntia ennen tarjoilua.











2 kommenttia:

  1. Upeita kuvia kauniissa valossa :)

    Olisi kiva saada teiltä postauksia Viikonlopun linkkirinkiin: http://kivempiblogi.blogspot.fi/2014/10/viikonlopun-linkkirinki.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Luonnovalossa tulee kyllä ehdottomasti parhaat kuvat :)

      Poista