KeskiviikkoDinner

15. tammikuuta 2015

KESKIVIIKKODINNER



Tänään KeskiviikkoDinner venyi taas melko myöhäiseksi monestakin syystä. E & L pääsivät ensinnäkin kotiin vasta kuuden jälkeen ja toisekseen odotimme Keltaisen Talon väkeä, joka oli tulossa noutamaan Rotuhiirtä.

Päivän menu saatiin keksittyä melko pikaisesti tänään ja kaupastakaan ei tänään tarvittu oikeastaan muuta kuin broileri. Tänään siis vältyttiin jokaviikkoiselta ruokaostosrumbalta. Porkkanoita ja kukkakaalta oli jäänyt sen verran yli eilisestä pizzapohjasta, että niistä saatiin aikaan lisuke ruoalle. Broilereille kehiteltiin tällä kertaa panerointi parmesaania, timjamia ja mantelijauho yhdistämällä. Tuo yhdistelmä toimi hyvin ja on huomattavasti kevyempi kuin tavallinen panerointi. 

Jälkiruokana oli tänään limejuustokakku, sekin hieman kevyempänä versiona. Pohjan mantelikeksit on Le Penthousen keittiössä leivottu ja ne ovat täysin gluteenittomia ja sokerittomia. Keksit ovat muuten melko herkullisia ihan vain sellaisenaankin. Täytteessä käytettiin tällä kertaa tuorejuuston sijaan piimää. Piimä sopii muuten hyvin tähän tarkoitukseen - piimän maku ei oikeastaan edes tule esille massassa, mutta koostumus on kevyempi ja sileämpi kuin tuorejuustoa käyttäessä. Kakun päälle levitettiin vielä kerros itsetehtyä mustikka-chiahilloa.












Hunajainen porkkana-kukkakaali paistos

porkkanaa
kukkakaalta
tomaattia

Raasta porkkana ja kukkakaali. Paista kaikki ainekset pannussa noin 10 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla.

Paneroitu broileri

parmesaania
mantelijauhetta
timjamia
maitoa

Sekoita mantelijauhe, raastettu parmesaani ja timjami keskenään. Kasta marinoidut fileet ensin maidossa ja kääntele sen jälkeen jauheseoksessa. Paista fileet pannulla kypsiksi.

Limejuustokakku

Sitruunamantelikeksit:
250g mantelijauhetta
2,5dl makeutusjauhetta 
1tl leivinjauhetta
0,5tl vaniljaa
3 keltuaista
50g voita
1 sitruunan kuoriraaste

Sekoita mantelijauhot, makeutusjauhe,  leivinjauhe ja vanilja keskenään. Sekoita keltuaiset, rasva ja sitruunakuoriraaste keskenään ja lisää ne jauhoihin. Pyörittele taikinasta käsin pieniä palloja ja laita ne leivinpaperin päälle. Paista 20-25 minuuttia 160 asteessa.


Täyte: 
2dl kermaa
6 liivatetta
4dl piimää
2tl vaniljaa
1dl makeutusainetta
4 limen mehu ja kuoriraaste

Laita liivatteet likoon kylmään veteen, vatkaa kerma. Sekoita keskenään piimä, vanilja ja makeutusjauhe. Lisää kerman sekaan. Lisää joukkoon lime. Purista lionneet liivatteet ja liuota teelusikalliseen kuumaa vettä. Vatkaa liivate seokseen huolellisesti. Nosta massa keksipohjan päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti