KeskiviikkoDinner

29. tammikuuta 2015

KESKIVIIKKO DINNER

Tämän viikon KeskiviikkoDinner oli taas pitkästä aikaa illallinen kahdelle, koska L on tällä hetkellä matkalla etelän lämpöön. Inspiraatiota menuun on tällä kertaa saatu Jamie Oliveriltä ja Pinterestistä. 

Tomaattikeitto on valmistettu mutu-tuntumalla, eli mitään tarkkaa reseptiä ei sille ole. Tomaattikeittoa on ihana syödä tällaisina kylminä talvi-iltoina. Lihamurekkeet valmistettiin tällä kertaa annoskoossa, eli ne ovat ulkomuodoltaan vähän niin kuin isoja lihapullia. Korppujauhot on tästä murekkeesta jätetty kokonaan pois ja sen sijaan on käytetty creme fraicheä ja yrttituorejuustoa. Kasviksille haluttiin hieman makua ja tällä kertaa sitä saatiin lisäämällä joukkoon soijaa. Kasvisten lisäksi lihamurekkeen lisukkeena oli myös uunitomaatteja. Jälkiruoka on superhelppo 4 aineksen Frozen Yogurth. Tämä oli sopivan raikas ja kevyt jälkkäri tällaisen menun päätteeksi. 

Le Penthousen keittiönpöytä on tänä iltana saanut pientä pintaremonttia, joten keittiössä vallitsee hallittu kaaos. Pöytä on jo pidemmän aikaa kaivannut pientä ehostusta ja nyt se vihdoin saatiin toteutettua. Huomenna prokti jatkuu tuolien ehostuksen merkeissä!










Tomaattikeitto
12 tomaattia
3-5 dl vettä
1 sipuli 
1 lihaliemikuutio
2 rkl kermaa
Basilikaa 
Suolaa
Oliiviöljyä
Valkosipulia

Aloita kalttaamalla tomaatit. Paloittele kaltatut tomaatit. Jos keitosta haluaa aivan sileää, voi tässä vaiheessa poistaa tomaateista siemenet. Kuumenna kattilassa oliiviöljyä ja kuullota pilkottu sipuli. Sipuli ei kuitenkaan saa ruskistua. Lisää kattilaan tomaatit ja vesi. Keitä keittoa miedolla lämmöllä. Hetken päästä tomaatteja voi alkaa soseuttaa esim. haarukalla. Kun keitto on kiehunut hetken aikaa, lisää lihaliemikuutio, valkosipuli ja mausteet. Anna keiton kiehua vielä 5-10 minuuttia. Tarjoiluvaiheessa keiton päälle voi heittää vielä vähän oliiviöljyä, timjamia ja creme fraicheä. 


Yrttinen lihamureke (4 kpl)
400 g jauhelihaa
1 dl creme fraicheä
1 dl yrttituorejuustoa
4 rkl tomaattipyrettä 
nippu timjamia 
raastettua parmesaania
sipulia
3 kananmunaa
(4 rosmariinin oksaa)

Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Muotoile pellille 4 pientä mureketta ja työnnä niistä läpi timjaminoksat, joihin on jätetty lehdet vain kärkeen. Kääri rosmariinin kärjessä olevat lehdet folioon, jotta ne eivät mene ruskeiksi uunissa. (Älä heitä irrotettuja rosmariininlehtiä roskiin, niitä voi käyttä uunitomaattien teossa.) Paista uunissa.


Uunitomaatit
kirsikkatomaatteja
valkosipulia
rosmariinia
timjamia
oliiviöljyä

Halkaise kirsikkatomaatit ja purista tomaatinpuolikkaista suurin osa siemenistä ulos. Laita tomaatit uunivuokaan ja lisää sekaan valkosipulia, rosmariinin lehtiä, timjamia, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Anna paistua uunnissa kunnes ovat pehmenneet kunnolla, n. 30 min 200 asteessa.


Soija-wokkivihannekset
kaalia
porkkanaa
suippopaprikaa
chiliä
vihreitä papuja
sipulia
soijaa
valkosipulia

Pilko kaikki kasvikset ohuiksi suikaleiksi, porkkanan saa helpoiten ohueksi juustohöylällä. Laita kuumalle pannulle ensin chilit, valkopispulit ja sipulit. Lisää pannulle n. 10 sekunnin päästä kasvikset ja paista kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Lisää soija, suola ja pippuri ja paista kunnes kasvikset ovat saaneet kauniin värin pintaan. Tarjoile paahdettujen seesaminsiementen kera.


Mansikka Fro-Yo
4 cups jäisiä mansikoita
3 rkl hunajaa 
1/2 cup maustamatonta jogurttia
1 sitruunan mehu 

Sekoita ainekset keskenään blenderissä tai sauvasekoittimella. Seosta kannattaa ajella noin 5 minuuttia, jotta se saa oikeanlaisen, samettisen koostumuksen. Pakasta seosta 20-30 minuuttia. Seosta voi sekoittaa välillä, jotta se jäätyy tasaisemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti