KeskiviikkoDinner

21. tammikuuta 2015

KESKIVIIKKO DINNER

Nyt on jo päästy niin pitkälle tätä viikkoa, että on taas KeskiviikkoDinnerin aika. Tämän viikon menuun inspiraatio on löytynyt Pinterestistä ja Gordon Ramsayltä. Tämän viikon KeskiviikkoDinner on E:n ja L:n aikaansaannoksia. I puolestaan on nukkunut sillä aikaa (kuten koko viikon muutenkin). E ja L ovat valmistelleet dinneriä pitkin päivää pikkuhiljaa. Kaupassa käytiin E:n hyppytunnin aikana.

Nyt Le Penthousessa nautittiin pitkästä aikaa kunnon 3 ruokalajin KeskiviikkoDinner. Tästä menusta muuten ei löydy lainkaan vaaleaa viljaa ja sokeriakin vain puoli ruokalusikallista. Ruoan jälkeen olo olikin kylläinen, mutta totaaliselta ruokakoomalta vältyttiin. 















Munakoisokaviaari:

1 munakoiso
1 valkosipulinkynsi
timjamia
rosmariinia
1 purkki creme fraichea
2 rkl sitruunan mehua
öljyä

Leikkaa munakoiso puoliksi ja tee sisäpintaan viiltoja. Leikkaa valkosipulinkynsi puoliksi ja hiero valkosipulia munakoison puolikkaiden sisäpintaan. Täytä viillot rosmariinillä sekä timjamilla ja jätä valkosipulinkynnet munakoison pintaan. Kaada lopuksi oliiviöljyä päälle ja mausta suolalla. Kääri munakoisot folioon ja nosta 200 asteiseen uuniin noin tunniksi, kunnes munakoiso on todella kypsä. Kaavi pehmennyt sisus ja pilko pieneksi. Paista nopeasti öljyssä, noin 1 minuutti . Sekoita kulhossa munakoiso, creme fraiche ja sitruunan mehu sekä lisää joukkoon suolaa ja pippuria. Tarjoile leivän kanssa.

Rapeat kesäkurpitsat:

1 kesäkurpitsa
raastettua parmesaania
mantelijauhoa
timjamia
suolaa
1 kananmuna
öljyä

Pilko kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi. Sekoita kulhossa mantelijauho, timjami ja parmesaani. Sekoita toisessa kulhossa kananmuna ja loraus öljyä. Pyörittele kesäkurpitsat ensin kananmuna-öljy seoksessa ja sen jälkeen juusto-jauho seoksessa. Levitä kesäkurpitsat uunipellille ja mausta suolalla. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. 

Mango-jogurttikastike:

2dl kreikkalaista jogurttia
kourallinen mangoviipaleita
ruohosipulia
suolaa
pippuria
2 rkl limen mehua

Pilko mango kuutioiksi ja hienonna ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

BBQ-kastike:

1dl tomaattipyreetä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl valkoviinietikkaa
0,5 rkl sokeria
ripaus suolaa
1 rkl dijonsinappia
0,5 dl soijaa

Paista valkosipuli öljyssä ja lisää joukkoon loput ainekset. Anna kiehua noin 5 minuuttia.

Mangomousse:

2 dl kermaa
1 Valion sitruunarahka
1 purkki mangoviipaleita
vaniljaa
lime

Vatkaa kerma ja lisää joukkoon rahka, vanilja, limen mehua ja murskatut mangoviipaleet. Tarjoile esimerkiksi hunajapaahdettujen mantelilastujen ja vadelmien kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti