KeskiviikkoDinner

20. marraskuuta 2014

KESKIVIIKKO DINNER



Tällä viikolla KeskiviikkoDinner oli poikkeuksellisesti vain illallinen kahdelle, sillä L on vielä Kokkolassa remppahommissa. Koska I:llä oli iltavuoro, haluttiin menusta tällä kertaa mahdollisimman nopeasti toteutettava. Lopulta päädyimme tekemään kreikkalaisia lihapullia, timjamilla maustettuja lohkoperunouita ja tsatsikia. Jälkiruoaksi oli alun perin tarkoitus tehdä tiramisua, mutta jossain välissä se muuttuikin sitten banoffeeksi. Kaikki reseptit löytyivät Valion sivuilta. 

Lihapullat oli todella nopea tehdä ja lopputulos oli parempi kuin odotimme. Reseptissä, jota käytimme, on lihapullat tehty lampaasta, mutta me päädyimme tekemään ne ihan tavallisesta jauhelihasta. Perunat puolestaan tulivat uunissa melkeinpä itsekseen muiden hommien ohessa. Banoffeetä varten etsimme reseptiä, johon ei tulisi kondensoitua maitoa, vaan itsetehty kinuski. Vihdoin sellainen löytyikin Valion sivuilta. Kuten yleensä, muokkasimme reseptiä hieman. Keksit ja pähkinät vaihdettiin eri lajikkeisiin ja kermaan tuleva kahvi korvattiin intiaanisokerilla. Kinuskia keitellessä ehti jo hieman epäilyttää josko koko kakusta tulee mitään, mutta tulihan siitä. Alkuperäisessä reseptissä kinuskiin on käytetty fariinisokeria, mutta korvsimme sen ruokosokerilla, ettei kinuskista tulisi liian äkkimakea. 

Tässä vielä reseptit: 

Lihapullat kreikkalaisittain

400 g jauhelihaa
180 g salaattijuustoa
4 valkosipulin kynttä
1 purkki créme fraishea
1 muna
suolaa
mustapippuria
persiljaa

Tsatsiki

2 dl kreikkalaista jogurttia
puolikas kurkku
3 valkosipulin kynttä
mustapippuria
suolaa

Kurkku raastetaan, laitetaan siivilään kera suolan ja annetaan ylimääräisen nesteen valua pois.
Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään.

Banofee

Pohja:

175 g chocolate chip cookies
1/2 dl hasselpähkinöitä
85 g voita

Toffee:

75 g voita
1 1/2 ruokosokeria
3 dl kuohukermaa
1/2 tl suolaa

Päälle:

2 banaania
3 dl kuohukermaa
intiaanisokeria

Keksit ja pähkinät hienonnetaan blenderissä ja sekaan lisätään sulatettu voi. Muruseos painellaan leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja laitetaan hetkeksi jääkaappiin. 

Voi ja ruokosokeri sulatetaan kattilassa. Joukkoon lisätään kerma ja seosta keitetään kunnes se sakenee (n. 15 min). Maustetaan suolalla. Toffee kaadetaan keksipohjan päälle ja laitetaan takaisin jääkaappiin viilenemään. 

Banaanit leikataan viipaleiksi ja asetetaan toffeen päälle. Kerma vatkataan vaahdoksi ja maustetaan intiaanisokerilla. Kerma levitetään banaaniviipaleiden päälle ja pinnalle siivilöidään tummaa kaakaojauhetta.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti