KeskiviikkoDinner

26. marraskuuta 2014

KESKIVIIKKO DINNER: PIKKUJOULU EDITION



Le Penthousessa on otetty tänään varaslähtö pikkujoulun viettoon. Koska lauantaina emme ehdi pikkujouluja viettämään päätimme, että tämän viikon KeskiviikkoDinner saa toimittaa pikkujoulujen virkaa. Kriteerinä kaikille tarjottaville oli se, että ne on helppo ja nopea valmistaa. Lisäksi mietittiin sitä, että tarjottavat olisi hyvä voida valmistaa myös etukäteen. Pikkujouluissa parasta on saada istua iltaa ystävien kanssa ja nauttia ihanista herkuista. Tällä kertaa lähdimme hakemaan menua hieman eri kulmasta. Syötävää oli enemmän kuin riittävästi! Budjettikin pysyi melko kohtuullisena :) Juustot ja kuohuviini olivat tosin Helsingin reissulta saatuja kotiinviemisiä. 

Tässä siis Le Penthousen ehdotus pikkujouluihin (tai miksei ihan "tavallisiinkin" illanistujaisiin) sopivista tarjottavista. Reseptit löytyvät kuvien alta. Ihanaa alkavaa pikkujoulukautta kaikille!
















Ruohosipuli-härkäpyörykät

100g kylmäsavuhärkää
1dl rahkaa
2dl ruohosipulia
1 rkl sinappia
suolaa
pippuria


Hienonna härkä. Sekoita keskenään rahka, 1 dl ruohosipulia ja sinappia. Sekoita joukkoon silputtu härkä. Muotoile seoksesta palloja. Pyörittele pallot ruohosipulissa. Anna pallojen seistä jääkaapissa vähintään 1 tunti ennen tarjoilua.


Savusiikaleivät

100g savusiikaa
100g creme fraichea
1dl maustekurkkua
kourallinen kirsikkatomaatteja
persiljaa
1 rkl sinappia
suolaa
pippuria

Hienonna savusiika. Sekoita ainekset keskenään ja anna seoksen seistä jääkaapissa vähintään 1 tunti ennen tarjoilua. Levitä seos leipien päälle ja tarjoile!


Hunajaiset chilipähkinät

suolapähkinöitä
chiliä
hunajaa

Kuumenna pähkinät ja chili pannussa ja lisää joukkoon hunajaa. Volaa!


Pipariunelmat

300g piparkakkutaikinaa
200g Viola maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
1 muna
100g tummaa suklaata


Kaulitse piparkakkutaikina ohueksi levyksi jauhotetulla alustalla. Asettele taikina muffinsivuokiin. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja muna keskenään. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää suklaa tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita. Nostele seos piparkakkutaikinalla vuorattuihin vuokiin. Paista uunissa 15-20 minuuttia 175 asteessa. Ylimääräisesta taikinasta voit leipoa vielä koristeeksi pipareita. Päälle voit ripotella vielä hieman tomusokeria. Resepti on Ujo kerma -blogista löydetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti