KeskiviikkoDinner

12. marraskuuta 2014

KESKIVIIKKO DINNER

Le Penthousessa on vihdoin alettu toipua isänpäiväviikonlopusta! Jääkaappi on taas huutanut tyhjyyttään koko viikon, mutta tänään viimein päästiin kauppaan asti. 

Tämän viikon KeskiiikkoDinneriin inspiraatio on saatu parin viikon takaisesta Ravintola X -ohjelmasta. Harkimoiden sport loungessa tarjottiin hamppareita, jossa pihviin tilalle oli vaihdettu crab cake. Tuo kuulosti sen verran herkulliselta, että pakkohan sitä oli myös Le Penthousessa testata :) Sen verran alkuperäistä reseptiä muutettiin, että sämpylät vaihdettiin tummempiin ja keitetty ravunliha katkarapuihin. Nuo crab cakesit sopivat kyllä todella hyvin hamppareiden väliin ja ne olivatkin tervetullutta vaihtelua perus jauhelihapihveille.

Jälkkäriksi tehtiin tänään taatelipalloja kookoksella. Massa oli todella helppo ja nopea valmistaa ja makukin oli hyvä. Kookospallot ovat kaikkien asukkaiden herkkua, mutta tällä kertaa halusimme tehdä sokerittoman version, joten siksi päädyimme valmistamaan massan taateleista ja pähkinöistä. Pallerot olivat parin tunnin jääkaappireissun jälkeen juuri sopivasti jähmettyneitä. 


Tässa vielä reseptit:

Crab cakes

suolaa
1 sipuli
2 kananmunaa
1rkl raastettua sitruunankuorta
2 valkosipulinkynttä
180g katkarapuja pilkottuna
1 dl leipää pieniksi pilkottuna
mustapippuria
voita paistamiseen

Sekoita katkaravut, leipä, kananmunat, valkosipuli ja sipuli keskenään. Lisää mausteet ja muotoile massasta pihvejä. Paista pihvit molemmin puolin noin 2 minuuttia.


Kurkkumayo

2 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl sinappia
1 maustekurkku pilkottuna
suolaa
pippuria


Taatelipallot

125g cashewpähkinöitä
pussi taateleita
1 rkl kookosöljyä
1 rkl raakakaakaota
0,5 dl kaurahiutaleita
kookoshiutaleita

Jauhoa pähkinät ja taatelit blenderissä tasaiseksi massaksi. Lisää kaakao, kookosöljy ja kaurahiutaleet ja sekoita. Muotoile pieniksi palloiksi ja kieritä kookoksessa.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti