KeskiviikkoDinner

11. joulukuuta 2014

KESKIVIIKKO DINNER


Keskiviikko koitti taas ja sen myötä on taas KeskiviikkoDinner -postauksen aika. Tällä kertaa pääsimme syömään jo 6 maissa, mikä on todella harvinaista :) Yksi suuri syy on se, että tällä kertaa E ja L olivat käyneet kaupassa jo edellisiltana. Sen lisäksi kaikki pääsivät tänään 4 menessä töistä/koulusta. 
Menu on L:n ja E:n käsialaa ja lähtökohtana oli se, että tällä kertaa ei käytetä kalaa, kanaa tai jauhelihaa, koska niitä on käytetty lähes joka viikko. Niinpä tällä viikolla lihaksi valittiin porsaan sisäfilee. Jääkaapista löytyi aurajuustoa, jota päätettiin hyödyntää ja niimpä se löysikin paikkansa pääruoan lisukevihannesten seasta. Alku -ja pääruoka olivat helppoja ja nopeita valmistaa, mikä on aina plussaa. Tosin alkuruoan kirsikkatomaattien kuivattamiseen meni reilu pari tuntia. 
Jälkiruokaresepti löytyi Stockmannin joululehdestä pari viikkoa sitten. Kuohuviinisorbetin tekoon meni noin kuusi tuntia vastoinkäymiset mukaan lukien. Sorbettimassaa pitää sekoittaa kahdesti tunnissa sen jäätyessä, joten melko työläshän se on, mutta lopputulos on kyllä sen arvoista! Jälkiruoka on todella raikas ja makua voi säädellä valitsemalla oman suosikkinsa kuohuviineistä. 








Lämpimät sienileivät

sipulia

sieniä
timjamia
valkosipulia
suolaa
pippuria

Hienonna sipuli, valkosipuli ja sienet. Paista öljyssä,kunnes sienistä lähtee neste. Lisää valkosipuli ja timjami ja paista noin 10 minuuttia. Lämmitä leivät pannussa ja tarjoile ruccolan sekä kuivattujen kirsikktomaattien kera.


Sinappi-yrttikastike

n. 50 g voita
n. 2 rkl sinappia
sipulia
timjamia

Ruskista pilkottu sipuli kattilassa. Lisää joukkoon voita ja sinappia,  kiehauta. Lisää joukkoon timjami.


Uunikuivatut kirsikkatomaatit

kirsikkatomaatteja
valkosipulia
timjamia
suolaa
1/2 tl sokeria
mustapippuria
oliiviöljyä

Halkaise kirsikkatomaatit, ja purista pois siemenet. Asettele kirsikkatomaatin puolikkaat pellille tai uunivuokaan ja ripottele päälle sokeri, suola ja pippuri. Pilko jokaisen tomaatinpuolikkaan sisälle ohut siivu vakosipulin kynnestä. Laita vielä lopuksi tomaattien päälle timjamia ja oliiviöljyä. Anna tomaattien kuivua uunissa 120 asteessa n. 2 tuntia.


Kuohuviinisorbetti

2 dl sokeria
3 dl vettä
1/2 sitruunan mehu
5 dl kuohuviiniä
2 kananmunanvalkuaista
1 rkl tomusokeri
vadelmia

Keitä sokeria ja vettä n. 3 minuuttia kattilassa. Anna sokeriliemen jäähtyä. Vatkaa kananmunanvalkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jäähtynyt sokeriliemi ja kuohuviini koko ajan vatkaten. Kaada massa kannelliseen kulhoon ja laita pakastimeen.
Sekoita massaa 2 kertaa tunnissa ensimmäisen 3 tunnin ajan. Sorbetin on valmis n. 5 tunnin pakastimessa olemisen jälkeen.
Laita tarjoiltaessa vadelmia päälle ja kaada vielä hieman kuhuviiniä sorbetin sekaan.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti