KeskiviikkoDinner

4. joulukuuta 2014

KESKIVIIKKO DINNER

Tämän viikon KeskiviikkoDinner postaus tulee nyt tällä kertaa vasta näin torstaina, sillä dinneri meni todella myöhäiseksi. E:llä oli astetta pidempi kouluprojekti, jonka seurauksena KeskiviikkoDinneriä päästiin syömään vasta siinä puoli 10 maissa. 

Viikon KeskiviikoDinnerille pyrittiin tälläkin viikolla löytämään mahdollisimman nopeasti valmistettavissa oleva menu ihan jo aikataulunkin takia. Alkuruoaksi valittiin siis punajuuri-kookoskeitto, jota jo kerran aiemmin olemme tänä syksynä testanneet. Resepti siihen löytyy täältä. 
Pääruoaksi päätimme testata kanawokkia hapanimeläkastikkeessa. Tässä vaiheessa on pakko myöntää, että kastike tuoksahti ehkä hitusen verran härskille valmistusvaiheessa, mutta maku oli kerrassaan taivallinen! 
Jälkkärinä tänään oli Healthy Fudge, joka oli oiva lopetus tämänkertaiselle KeskiviikkoDinnerille. Reseptiä tuolle fudgelle on tulossa myöhemmin tänään, joten stay tuned. 














Punajuuri-kookoskeitto

12 keskikokoista punajuurta
4 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
400 ml kookosmaitoa
puoli litraa vettä
1 1/2 tl suolaa

Keitä punajuuret ja sipulit kypsiksi. Kuori punajuuret ja sipulit. Kiehauta kookosmaito ja vesi ja mausta suolalla. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita samettiseksi keitoksi. Päälle voit ripotella vielä krutonkeja tai kookoshiutaleita. 



Hapanimeläkastike:

1dl valkoviinietikkaa
2rkl soijaa
1dl sokeria
1dl ananasmehua
70g tomaattisosetta

Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.



Kanawok

Broilerin filesuikaileita
Paprikaa
Sipulia
Ananasta
Bambunversoja
Lasinuudeleita

Ruskista broilerit paistinpannulla ja lisää muut ainekset joukkoon. Anna muhia kunnes kasvikset ovat hieman saaneet väriä ja pehmenneet ja lisää vielä nuudelit ja hapanimeläkastike. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti