KeskiviikkoDinner

13. helmikuuta 2015

KESKIVIIKKO(TORSTAI) DINNERI

Le Penthousessa on ollut tällä viikolla aika hiljaista, sillä I on ollut yksin kotona keskiviikkoiltaan asti. L oli vielä alkuviikon Thaimaassa ja E oli Kokkolassa. KeskiviikkoDinner siirtyi siis tällä kertaa torstaille, kun keskiviikkona se olisi ollut vain illallinen yhdelle. Kuvat on mitä on, sillä tällä kertaa ne on otettu puhelimella, koska kamera sattui olemaan taas 120 km päässä kuvattavista.

Menu mietittiin keskiviikkoiltana puoli yhdeksältä kaupan käytävällä samalla kun aineksia kerättiin kasaan. Päädyimme lopulta valmistamaan kanaa kolmen S:n kastikkeessa ja sille kaveriksi salaattia. Sweet, sticky ja spicy kastike oli erittäin hyvä valinta ja lopputulos oli melko lähellä kiinalaisen ravintolan tarjontaa. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!  

Jälkkäriksi ajattelimme tehdä jotain todella simppeliä, joten inspiroimme sitten kasaan suklaaomenat ja maapähkinävoidipin niille kaveriksi. Nämä oli todella helppo valmistaa ja sopisivat varmasti hyvin myös illanistujaisiin tai miksei vaikka leffaillan naposteltaviksi. 

Nyt Le Penthousen asukkaat ovat taas pitkästä aikaa samassa osoitteessa. Sitä ei olekaan tapahtunut nyt useampaan viikkoon. Tästä on hyvä jatkaa kohti viikonloppua!








Sweet, sticky & spicy -kana
1 rkl intiaanisokeria
2 rkl hunajaa
5 rkl soijaa
2 rkl chilikastiketta
2 tls inkivääriä
2 tls valkosipulia
suolaa & pippuria
1 pkt broilerin rintafileitä
1 dl vettä

Pilkon broilerin rintafileet n. 4 palaseen ja laita ne pussiin. Laita broilereiden sekaan intiaanisokeri, hunaja, soija, chilikastike, pieneksi pilkottu inkivääri ja valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ainekset pussissa ja laita jääkaappiin seisomaan vähintään 10 minuutiksi. Paista broilerin palaset kuumassa pannussa. Kaada pussiin jäänyt kastike pannulla olevien lähes kypsien broilereiden sekaan. Lisää n. 1 dl vettä ja anna kastikkeen kiehua kasaan.


Suklaaomenat 
1 omena
1,5 rkl kookosöljyä
1,5rkl raakakaakaota
1 rkl hunajaa 

Pilko omena viipaleiksi. Aseta viipaleen esim. kelmutetun tarjottimen päälle. Mittaa kookosöljy, kaakao ja hunaja samaan astiaan ja sulata mikrossa noin 20 sekuntia. Sekoita seos tasaiseksi. Valele suklaata omenaviipaleiden päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 30 min ennen tarjoilua. Päälle voi ripotella halutessaan vielä pähkinämurskaa.


Maapähkinävoidippi 
1,5 dl kermaa 
1 rkl maapähkinävoita 

Vatkaa kerma niin, että se jää hieman löysäksi. Lisää joukkoon maapähkinävoi ja vispaa loppuun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti