KeskiviikkoDinner

4. helmikuuta 2015

KESKIVIIKKO DINNER


Jostain syystä keskiviikot ovat aina todella pitkiä päiviä. Ilta ehti taas jo pitkälle ennenkuin täällä päästiin viettämään KeskiviikkoDinneriä. Myöhäisen aikataulun vuoksi menu rakentui aika pitkälle lähikaupan tarjonnan mukaan. Esimerkiksi osa alkuperäissuunnitelman yrteistä jouduttiin jättämään pois. Pieniä muutoksia tekemällä saatiin kuitenkin myös tällä viikolla KeskiviikkoDinner nautittua. 

Päivän menu oli melko kalapainoitteinen, sitä nimittäin löytyy sekö alkuruoasta että pääruoasta. Fishcakesejä tehtiin nyt ensimmäisen kerran ja hieman jännitti miten homma onnistuu, mutta lopputulos oli erittäin positiivinen yllätys. Pääruoan kalaa valmistettiin "normaalista" poiketen sen verran, että kalalle tehtiin marinadi ja se kypsennettiin uunissa tiukassa foliopaketissa. Jälkiruoka oli tänään melko simppeli, mutta maku oli kuitenkin sopivan yksinkertainen ja raikas. 

Keittiönpöydän ehostaminen alkaa olla viimeistä silausta (toisin sanoen 2 tuolia) vaille valmis. Ihmeellistä miten pari maalikerrosta voikin tehdä niin paljon aikaan. Pöytä on nyt kuin uusi, joten nyt siinä kelpaa taas kuvata KeskiviikkoDinnereitä. 









Fishcakes
1 pkt kylmäsavulohta
yrttituorejuustoa
sipulia
persiljaa
suolaa
pippuria

Pilko kylmäsavulohi pieneksi silpuksi, laita kulhoon ja sekoita sekaan loput ainekset. Anna seistä jääkaapissa ja paista juuri ennen tarjoilua.


Päärynä-ananassalsa
päärynää
ananasta
sipulia
limeä
rucolaa

Pilko päärynä, sipuli ja ananas pieniksi kuutioiksi, lisää rucola ja sekoita ainekset keskenään kulhossa. Purista sekaan limen mehua.


Hunajamarinoitu lohi
2rkl hunajaa
3 valkosipulin kynttä 
1rkl oliiviöljyä 
1rkl valkoviinietikkaa
timjamia
suolaa
pippuria 
lohta

Sekoita ainekset keskenään. Laita uunivuoan pohjalle iso pala foliota. Laita kala folion päälle. Sivele marinadi kalaan ja paketoi folion sisään. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. 


Päärynä-ananassalsa
päärynää
ananasta
sipulia
limeä
rucolaa

Pilko päärynä, sipuli ja ananas pieniksi kuutioiksi, lisää rucola ja sekoita ainekset keskenään kulhossa. Purista sekaan limen mehua.


Tomaattilisuke
kirsikkatomaatteja
persiljaa
oliiviöljyä
valkosipulia
suolaa
pippuria

Pilko tomaatit neljään osaan ja poista siemenet. Sekoita muut ainekset keskenään ja lisää joukkoon tomaatit. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.


Pinaattilisuke
500g pinaattia 
3 valkosipulin kynttä
1rkl voita
1rkl oliiviöljyä
suolaa 
pippuria

Pese pinaatit kylmässä vedessä. Valuta ylimääräinen vesi pois siivilällä. Kaada noin 2 litraa kiehuvaa vettä pinaattien päälle. Huuhtele kylmällä vedellä. Rutista kuivaksi. Laita pannulle oliiviöljyä, voita ja pilkotut valkosipulin kynnet. Paista pinaattia pari minuuttia kuumalla pannulla. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Alkuperäinen resepti löytyy kirjasta Safka.


Marinoidut mansikat ja mascarponevaahto
mansikoita
hunajaa
vaniljaa 
sitruunaa

2dl kermavaahtoa
100g mascarponea

Sekoita hunaja, vanilja ja sitruuna keskenään. Lisää joukkoon mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone. Annostele seokset kerroksittain tarjoiluastiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti