KeskiviikkoDinner

21. syyskuuta 2014

ENSIMMÄISET ILLALLISVIERAAT

Lauantaina saimme Penthouseen ensimmäiset illallisvieraat. Mahtavat muuttoapulaiset Kokkolasta saivat kiitokseksi kolmen ruokalajin illallisen. Vieraat saapuivat Vaasaan puolenpäivän aikaan, jolloin joimme yhdessä päiväkahvit. Kahvittelun jälkeen vieraat lähtivät kaupunkiin ostoksille ja me jäimme keittiöön valmistelemaan illallista. Kolme tuntia vierähti nopeasti ruokaa valmistellessa ja kattausta hioessa. Onnekkaasti vältyimme suuremmilta ongelmilta ja yllätyksiltä. Haasteellisimmaksi osoittautui oikeiden kynttilöiden ja servettien valinta. 






Illan menun teemaksi valitsimme pohjoismaiset puhtaat maut. Alkupalaksi tarjosimme täysjyväleipää savulohitäytteellä ja sen kanssa nautittavaksi ranskalaista Chardonnayta, joka on valittu Suomen suosituimmaksi valkoviiniksi vuonna 2013.
Saadaksemme työrauhan pääruoan viimeistelyyn, pyysimme vieraita poistumaan olohuoneen puolelle hetkeksi, missä heille tarjoiltiin "keittiön tervehdys". Keittiön tervehdyksen virkaa toimitti kanttarellituorejuusto ruisnapit.
Ruokailua jatkettiin pääruoan merkeissä. Lohen kaveriksi valitsimme ranskalaista luomutuotettua Rieslingiä.
Illallisen viimeisteli sopivan kevyt jälkiruoka kera kahvin.
Itse olimme tyytyväisiä illan tuotoksiin eivätkä vieraatkaan ainakaan meidän kuullen kehdanneet valittaa.
Kiitos vieraille hyvästä illallisseurasta!




















Loppukevennyksenä yksi tilannekuva kalankäsittelyvaiheesta. Le Penthousesta ei vielä löydy asianmukaisia kalankäsittelyvälineitä, joten jouduimme hieman soveltamaan. Ikean työkalupakin pihdit osoittautui oivaksi apuvälineeksi.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti