KeskiviikkoDinner

6. maaliskuuta 2015

KESKIVIIKKODINNER

Le Penthousessa on tällä viikolla taas vajaa miehitys viikon loppua kohden, mutta onneksi ehdittiin kuitenkin syödä KeskiviikkoDinner koko porukan voimin. Tällä viikolla päätettiin kaivaa raclette-pannu kaapin päältä pölyttymästä ja menu muodostuikin melko nätisti siinä sivussa. Raclette on kyllä siitä näppärä, että pannulle voi heittää melkeinpä mitä tahansa. Plussaa myös siitä, että jokainen saa kasata mieleisensä annoksen. Yksinkertaista, mutta hyvää. 

Racleten ääressä vierähtikin huomaamatta reilu tunti. Ja nyt puhutaan siis vasta ensimmäisestä kierroksesta. Välissä pikku hengähdystauko ja ei muuta kuin takaisin pannun ääreen. Sen verran täynnä oli väki toisen kierroksen jälkeen, että jälkkärit syötiin vasta torstaiaamuna. 

Nyt Le Penthousessa jatketaan viikonloppua kohti vajaalla miehityksellä, kun L lähti illalla pohjoiseen. Huomenna I:n ja E:n olisi tarkoitus mennä illalla katoamaan Badding Vaasan Kaupunginteatteriin. Toki molemmat ovat jo näytelmän kerran tai kahdesti nähneet, mutta haittaako se? 










Kylmä tomaattikeitto


3 kypsää tomaattia
500g paseerattua tomaattia
puolikas parsakaali
2 valkosipulinkynttä
2 sipulia
5dl vettä
1 kasvisliemikuutio


Paloittele tomaatit pieniksi kuutioiksi sekä hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista sipuli ja valkosipuli öljyssä ja lisää joukkoon tomaatit, paseerattu tomaatti sekä parsakaali. Lisää lopuksi joukkoon vettä ja kasvisliemikuutio. Mausta oman maun mukaan suolalla ja pippurilla sekä yrteillä. Anna kiehua noin 20 minuuttia.



Tomaattisalsa

4 tomaattia
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
0,5 dl sitruunamehua
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria

Paloittele tomaatit pieniksi kuutioiksi ja valuta ylimääräinen neste pois. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kiehauta tomaatti,sipuli ja valkosipuli sekä lisää joukkoon muut ainekset.


Sinappista kukkakaalta&parsakaalta

Kukkakaalta
Parsakaalta

Kastike: 

4 rkl voita
2 rkl sitruunamehua
3 rkl dijoninsinappia
1dl silputtua purjosipulia

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa kukkakaali ja parsakaali puoliksi ja irrota kukinnot toisistaan ja puolita ne. Levitä ne pellille ja ripottele päälle suolaa. Paista uunissa noin 15 minuuttia. 

Kastike: sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon purjo, sinappi ja sitruunamehu. 

Kaada kastike kukka- ja parsakaalin päälle ja jatka paistamista noin 10 minuuttia.


Suklaa-banaanivanukas

1 annos:
1 kypsä banaani
1 tl raakakaakaota
1 tl chia siemeniä
1,5 dl mantelimaitoa
vaniljaa
kardemummaa

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja soseuta. Annostele jälkiruokakulhoon ja anna tekeytä vähintään 15 min jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti